Иновативни хидродинамични трансмисии за строителни машини на ЗФ

ЗФ е фирма известна като специалист в сферата на технологиите за силово предаване и е призната по цял свят заради своите иновативни системи за строителни техника. Изикванията към подобни машини са постоянно растящи: високо темпо на работа, комбинирано с нужда за прецизност до милиметри и най-високата възможна производителност, съчетана с ниски текущи разходи. Трансмисиите на ЗФ за строителна, складова и пристанищна техника се произвеждат от повече от 50 години, като вече са създадени над 200 000 бройки, от които над 100 000 са ЕРГОПАУЪР. Скоростните кутии за извън-пътни приложения на ЗФ, се ползват на световен мащаб и се вграждат във всякакви машини, от изравнителни, през фадроми, самосвали, багери и много други, като са специално разработени за всеки един от случаите.

 

ЕРГОПАУЪР е скоростна кутия, която е оптимизирана за разнообразни нужди и предлага иновативната опция за 6, вместо 5 или 4 предавки. Така, обезшумената предавателна кутия позволява дори още по-комфортно и лесно управление, високо качество на превключване и гъвкавост. ЕРГОПАУЪР дава възможност за свързване с електронното управление на машината и покачва нивото на контрол. С модулната си конструкция и оптимизиран дизайн, разходите са сведени до минимум. Спираловидните зъбни колела имат голяма контактна площ по между си и това ги прави безшумни, а късите валове подпомагат издръжливостта.

 

ЕРГОПАУЪР Л 2 на ЗФ предлага напълно нов дизайн на валовете, подходящ за  приложение в съчленени самосвали (дъмпери), подравняващи машини и багери. Главните предимства на новата разработка са високата производителност, увеличената скорост на движение, издръжливостта и ниското ниво на шум. Компактните колянови валове и качествените лагери намаляват предавателното съпротивление и увеличават икономичността. Новата трансмисия разполага с електронен блок на борда, вграден интардер и възможност за силоотвод. Вертикалното разположение на трансмисията изключва нуждата от раздатъчна кутия и позволява вграждането на между-осов диференциал.

 

ЕРГОПАУЪР Л 2 е иновативната автоматична трансмисия на ЗФ, приложима при съчленени самосвали с полезен товар до 50 тона, общо тегло до 82 тона и мощност до 530 кс. Тежките условия, в които се ползват тези машини изискват от всички компоненти на силовото предаване най-високо ниво на надеждност и издръжливост. Повишена ефикасност и наличие на сцепление във всякакви условия са част от характеристиките, които определят съчленените самосвали.  С ЕРГОПАУЪР Л 2, ЗФ посреща напълно изискванията на съвременните съчленени самосвали, като ефикасност и икономичност.

Предимства:

–      Поема високи натоварвания

–      Разполага с до 8 предни и 4 задни предавки

–      Предавките се сменят плавно с електронно управление

–      Първичния интардер предоставя добро спирачно усилие и значително намалява износването на колесните спирачки

–      Спирачното усилие на интардера варира според модела между 1000 и 1800 Нм

–      Ограничаването на оборотите на двигателя допринася за 20% по-нисък разход на гориво

–      Оптимално разпределените предавателни числа дават възможността винаги да е избрана оптималната предавка

–      Превключването става плавно дори и при най-големи натоварвания

–      Улеснено обслужване