АС Троник Лайт - Динамика и икономичност за градските условия

Светът е в движение и по цялото земно кълбо възникват бързо растящи, големи градове с огромна натовареност на пътната обстановка. С АС Троник Лайт също и операторите на малки камиони могат да спечелят от предимствата на автоматизираните предавателни кутии.

Улеснено движение

С АС Троник Лайт собствениците на камиони с двигатели с въртящ момент до 1050 Nm имат възможността да внедрят автоматизирана предавателна кутия с шест предавки на изгодни цени. Чрез функцията за напълно автоматично превключване на предавките, водачът може изцяло да се концентрира върху пътната обстановка, а потенциалните грешки при превключване остават в миналото. При нужда от пълен контрол върху смяната на предавките, достатъчно е да се избере ръчната функция чрез скоростния лост и кутията работи като механична, но със автоматизиран съеднител. Благодарение на това, разходите за гориво, консумативи и повреди значително спадат. Превключващата по електрохидравличен път предавателна кутия, с пестяща място модулна конструкция, превключва бързо и предоставя едновременно повишени показатели на икономичност и динамика.

АС Троник Лайт - скоростна кутия за съвременни камиони от леката серия:

    Избор между изцяло автоматична или ръчна смяна на предавките
 –     Бързо и прецизно превключване
 –     Максимални безопасност и комфорт при шофиране
 –     Значително намален разход на горивo
 –     Ограничено износване на съединителя
 –     Без педал на съединителя
 –     Понижена вероятност от повреди, поради липсата на човешкия фактор при превключване (подходяща за неопитни шофьори)
 –     Минимум вредни емисии
 –     Увеличена товароносимост
 –     Намалени експлоатационни разходи
 –     Управляващия елетронен блок е вграден в корпуса на скоростната кутия за минимум окабеляване
 –     Възможност за силоотводен вал

За града, за ежедневна употреба:

С АС Троник Лайт, както леките-, така и средно тежките товарни автомобили могат да усетят ползите и предимствата на автоматизираните трансмисии: Интелигентното управление избира идеалната предавка според пътната обстановка и маршрута, a eлектронната защита срещу неправилно превключване, превишаване на допустимите обороти на двигателя и пикове на въртящия момент защитава цялото силово предаване. В сравнение със стандартните механични скоростни кутии, разхода на гориво е намален, а живота на съединителя е в пъти увеличен.
       Типично за гамата на АС Троник Лайт: Спираловидните зъбни колела с висока производителност минимализират нивата на шум и предопределят скоростните кутии за безпроблемна употреба в градски условия. Намалените емисии на въглероден двуокис и феродов прах само допринасят в тази насока.

Една идея с много приложения:

АС Троник Лайт има широка сфера на приложение като комунални автомобили, противопожарни автомобили, бордови автомобили, влекачи и т.н.

Списък с одобрени от ЗФ лубриканти за АС Троник Лайт серия TE-ML 02:

Модели:

– 6 AS 700 TO: До 700 Nm, предавателни числа: 6.02–0.79; R 5.58, 119 кг. тегло

– 6 AS 800 TO: До 850 Nm, предавателни числа: 6.58–0.78; R 6.06, 140 кг. тегло

– 6 AS 1000 TO: До 1050 Nm, предавателни числа: 6.75–0.78; R 6.06, 152 кг. тегло